Rökluckor

Brandgasventilation, brandlucka, rökgasluckor

Rökluckor eller rökgasventilation används för att evakuera rök ifrån trapphus, lokaler och liknande. De minskar skadorna i händelse av brand. Syftet är att sänka temperaturen, minska rökskadorna och förhindra brandspridning. Rök- och brandgaser hindrar utrymning, skadar byggnader och det som finns i byggnaden samt försvårar släckningsarbetet.

Rökluckor monteras i tak, vägg eller mark. Brandsäkra levererar nya luckor, renoverar befintliga och byter ut skadade brandluckor. Vi utför service och underhåll av rökluckor. Vi har ett brett sortiment av rökluckor och hanterar alla på marknaden förekommande rökluckor.

Rökluckor kan vara vajerstyrda, magnetstyrda eller motorstyrda. Nya moderna rökluckor som är motorstyrda kan även användas för komfortventilation för att sänka temperaturen i fastigheten. Det finns även kombinerade rökluckor som är uppstigningsluckor. Oavsett användningsområde är det viktigt att rökluckan är servad och har genomgått funktionskontroll så att den fungerar i händelse av brand.

Mer om rökluckor

 

Behöver du installera
nya rökluckor
eller serva befintliga ?
Kontakta oss
0771-19 22 00 eller
skicka meddelande!

2 + 15 =

Brandsäkra är specialiserat på brandskydd. Vi kan det här.  Vi utför besiktningar, installerar och underhåller. Vi utbildar också inom brandskydd.

Vi erbjuder våra tjänster i hela Sverige.

BRANDSÄKRA AB
Vendevägen 90
182 32 Danderyd
0771-19 22 00

 

FÖLJ OSS:

 

Copyright® 2024 |  Brandsäkra AB | INTEGRITETSPOLICY